Denne fuglen, på over 7 kg, koster mindre enn 200 kr. Dette blir det mye mat av. |
Kalkun er faktisk har faktisk mer næring og proteiner og mindre kalorier enn kylling. Til tross blir den ofte forbundet med tørt kjøtt. Problemet er at folk stort sett helsteker kalkunen. Det er nesten umulig å få en så stor fugl til å bli velsmakende og saftig i alle stykningsdeler. Ved å dele den opp i mindre stykker som er lettere å behande får du et bedre resultat. Her har du med andre ord muligheten til å fylle fryseren med middagsretter du kan spise utover våren, billig. Kalkun fungerer også perfekt som grillmat.
Før vi setter i gang vil jeg si at jeg ikke er slakter og at det finnes flere teknikker på å gjøre dette. Denne teknikken fungerer bra for meg både på kylling og kalkun. Det går fort å beine ned på denne måten og den totale utnyttelsen av kjøtt gjør at den er økonominsk forsvarlig. Dersom du ødelegger et kjøttstykke med å feilskjære med kniven gjør det ingenting. Kutt bare kjøttet i strimler og bruk det i wok eller gryter.
I hodeenden av fuglen finner du ønskebeinet. Derson du fjerner dette er det letter å få fine brystfileter. Bruk en liten skarp kniv til å løsne beinet. Dra det forsiktig ut som på bildet. |
Slik ser brystfileten ut med vinge. Kutt så av vingen uten å ta for mye kjøtt fra brystfileten. |
Kalkunbryst og kalkunvinge. Videre bruk av brystet følger under. Kalkunvingen kommer lenger nede i innlegget. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar